Usein kysytyt kysymykset

Yleiset

Saanko sijaisauton?

Meillä on vuokrattavana sijaisauto 30e/vrk (sis. 100km ja polttoaineen), jos tuot auton asennukseen. 

Mitä tarvitsen mukaani?

Ajokortin, mikäli vuokraatte sijaisautoa.  

Saako auton tavaratila olla täynnä tavaraa?

Vetokoukku asennuksessa tavaratilassa olevat tavarat ovat tiellä, koska yleensä osa asennuksesta suoritetaan tavaratilassa. Jos tavaratilassa on koiranhäkki, kannattaa se poistaa asennukseen tuotaessa. Muutenkin kannattaa auton jalkatilat tyhjentää esim. roskista, koska usein asennuksissa tarvitsee tehdä sähkökytkentöjä jalkatilassa. 

Tuleeko autoon näkyviä jälkiä asennuksessa?

Ei. Suojaamme aina auton pinnat, jotta esim. maalipinnan naarmuilta vältytään.

Lämmitys

Kauan palvelu kestää?

Webaston asennus kestää yleensä koko työpäivän. Jos tuotte auton aamulla, saatte sen takaisin samana päivänä iltapäivällä. 

Kuinka paljon polttoainetta tulee olla tankissa?

Webasto asennuksessa on suotavaa, jotta tankissa olisi mahdollisimman vähän polttoainetta polttoaine ottimen asennusta varten.  

Mitä tarvitsen mukaani?

Jos Webaston käyttölaitteeksi tulee puhelinkäynnistin Thermo Connect, kannattaa sovellus ladata etukäteen appikaupasta. Opetamme sovelluksen käytössä auton luovutuksessa asennuksen jälkeen. 

Milloin polttoainekäyttöinen lisälämmitimeni kaipaa huoltoa?

Varsinaisesti lisälämmitin (Webasto), ei kaipaa huoltoa. Muistat käyttää lämmitintä myös kesäkuukausina vähintään kerran kuussa. Jos lämmitin ei toimi, vikana voi olla monta syytä ja voimme luke vian diagnostiikasta. 

Ilmastointi

Kauan palvelu kestää?

Ilmastointihuolto kestää 1-2 tuntia. 

Milloin autoni ilmastointi pitää huoltaa?

Auton valmistajien suositus huoltovälille on 2 vuotta. Huollossa järjestelmä vakumoidaan (imetään kosteus) ja täytetään uudella kaasulla, öljyllä ja väriaineella. 

Turbotec-optimointi

Huom! Ajoneuvolaki 82/2021

Liikenteessä käytettävää ajoneuvoa ei saa korjata, muuttaa eikä varustaa lisälaitteella siten, ettei ajoneuvo enää täytä vaatimuksia, jotka Suomessa olivat voimassa ajoneuvon ensimmäisen käyttöönoton ajankohtana tai tätä myöhemmin.

 

Tutustu tarkemmin ajoneuvolakiin…